Over ons

Over ons

Van harte welkom bij Sportfondsen Nieuw-Lekkerland

Sportfondsen Nieuw-Lekkerland beschikt over een mooi buitenzwembad en sporthal: zwembad Schoonenburg en sporthal de Klipper.

Zwembad Schoonenburg
Vanaf de ligweide is er prachtig zicht op de molens van het wereldberoemde Kinderdijk. Het zwembad heeft een afgescheiden peuterbad, een recreatiebad met oplopend waterniveau en een wedstrijdbad van 6 banen breed met een diepte van 180 tot 200 cm. Op de riante ligweide is het goed toeven. Bij mooi weer is onze kiosk open. Hier kunnen verschillende versnaperingen gekocht worden. Gedurende het zomerseizoen organiseren wij talloze activiteiten voor de jeugd uit de omgeving.

Sporthal de Klipper
Naast het zwembad beheren wij Sporthal De Klipper. Deze is 'full size' en kan dus voor nagenoeg alle zaalsporten worden gebruikt. Heb je lekker gesport en wil je nog even bijpraten? Kom dan langs in ons gezellige Sportcafé voor een kop koffie of een gezond broodje. Naast vaste verenigingen staat de Klipper ook ter beschikking voor eenmalige huur voor jouw activiteiten.

Neem contact met ons op voor reserveringen en informatie. nieuwlekkerland@sportfondsen.nl

Je kunt onze accommodaties gemakkelijk bereiken met de auto, de fiets of het openbaar vervoer. We hebben voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto als de fiets. Parkeren is gratis. Kom je met het openbaar vervoer? Dan kun je het beste uitstappen bij halte Sporthal de Klipper.

De accommodaties zijn toegankelijk voor mindervaliden. Onze accommodaties beschikken over speciale parkeerplaatsen, gelijkvloerse en drempelvrije entree, speciale kleedruimten en toiletten en toegang tot het water met een lift. Wij hebben het Nederlandse Keurmerk voor Toegankelijkheid.

Over Sportfondsen

Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot zijn droom om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een systeem waarmee Amsterdammers spaarden voor het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.

Sportfondsen geeft energie

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.